Tuesday, 21 June 2016

7 tip pergi shopping bersama anak-anak

Assalammualaikum,.

     Setiap bulan pasti ada masa dan waktu korang jalan-jalan pergi shopping kan?tidak kira lah shopping barang dapur atau barang anak-anak.Lebih-lebih lagi waktu hujung-hujung bulan iaitu waktu terima gaji .Nak shopping pun ada tip-tipnya juga.Boleh follow antara tip-tip dibawah.


  Tip sebelum pergi shopping .jom baca tip ini dulu:

1)Senaraikan terlebih dahulu apa yang hendak dibeli  sahaja pada hari tersebut bagi  mengelakkan pembaziran selain dapat mengawal nafsu.

2)Tetapkan hari dan waktu -Elakkan membeli persiapan raya anak dan ibu ayah sekaligus dalam hari yang sama.Bagi mengelakkan mengambil terlalu lama masa pemilihan dan menyebabkan anak-anak kecil  mula rasa bosan dan mudah moody.

3)Tetapkan bajet - membeli ikut bajet yang telah ditetapkan dan ikut kemampuan supaya tidak berbelanja  secara berlebihan.

4)Keluar rumah lebih awal supaya mudah dapat tempat parking kereta yang berdekatan dengan pintu pasaraya / kedai yang hendak kita pergi.

5)Bawa bekalan anak-anak seperti pampers,stroller,makanan dan minuman juga

6)Prihatin dengan keselamatan anak-anak ketika sedang membeli belah dengan cara membahagikan tugas kepada maid (kalau yang guna maid) atau memilih samaada ayah yang menjaganya dan ibu yang memilihnya.

P/s: Pastikan semasa sarapan bagi anak-anak yang minum mealshakes dan performance drink shaklee bagi memberi rasa bertenaga ketika pergi menbeli belah.

Selamat bershopping.


                                                                     Sharing with love,
                                                                                 
                                                             Pengedar Sah Shaklee :911749

                                                      Nak Order Produk Shaklee ? : 0129088753 
                                                                             
  


 

No comments:

Post a Comment